Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μπαλαμώτη Δ. Χριστίνα, Msc

Το 2008 ξεκίνησα νέα συνεργασία με το συνδρομητικό περιοδικό Byblos of Cooking στο οποίο δημοσιεύονται άρθρα μου που αφορούν στη διατροφή. Επιπροσθέτως, ανέδειξα το θέμα της ψυχογεννούς ανορεξίας μέσα απο τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1 και την εκπομπή «Πρωϊνός Καφές» που παρουσιάζει η Ελεονώρα Μελέτη, οπού παρουσίασα ένα αληθινό περιστατικό με σκοπό να περάσει το μήνυμα σε νεαρά άτομα που πάσχουν απο το ίδιο πρόβλημα και να αφυπνιστούν οι γονείς. Ακόμη, πραγματοποίησα τηλεοπτικές εμφανίσεις στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα με τον Τέρενς» του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ που προβάλλεται από την τηλεόραση του ALTER καθώς και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών. Επίσης διατροφικά άρθρα μου δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα ΧΩΡΑ της Κυριακής. Τέλος, στις 18-09-2008 μετά από πρόσκληση που δέχθηκα από το Λυκειάρχη του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου «Ρήγας Φεραίος», πραγματοποίησα ομιλία στις τρείς τάξεις του Λυκείου με θέμα «Διατροφικές συνήθειες και κυλικείο».

Το ακαδημαϊκό έτος 2008 – 2009 υπήρξα επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας πραγματοποίησα διάλεξη στους φοιτητές Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα «Διατροφή και Εγκυμοσύνη». Στις 11-1-09 πραγματοποίησα ομιλία με αντικείμενο την υγιεινή διατροφή στην Πάτρα στα πλαίσια εκδήλωσης της AMC στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΣ.

Το ακαδημαϊκό έτος 2009 – 2010 συνεχίστηκε η συνεργασία μου ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Επιπροσθέτως, αρθρογραφώ σε συνεργασία με τη δημοσιογράφο Κανελλάκη Μάρω στο περιοδικό «Τα Επίκαιρα» για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τη διατροφή. Ακόμη, συνεργάζομαι με το διαδικτυακό κανάλι eurolink.tv στο οποίο προβάλλονται βίντεο ενημερωτικού περιεχομένου για διάφορα θέματα διατροφής. Ακόμη, αρθρογραφώ σε εβδομαδιαία βάση στην εφημερίδα weekend express η οποία μοιράζεται δωρεάν σε metro καθώς και σε άλλα κομβικά σημεία της πόλης. Τα άρθρα που δημοσιεύνται στην εφημερίδα αναρτώνται επίσης στις ιστοσελίδες http://www.uromed.gr/, http://www.uronet.gr/, http://www.publication.gr/, http://uronet.blogspot.com/. Στις 5 – 12 -09 συμμετείχα ως εισηγήτρια στην ημερίδα για την παχύσαρκη έγκυο που έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου». Στις 20-12-09 πραγματοποίησα ομιλία με αντικείμενο την υγιεινή διατροφή στην Αθήνα στα πλαίσια εκδήλωσης της AMC στο Ξενοδοχείο HOLIDAY INN. Στις 25-12-09 δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ άρθρο μου σχετικά με την αποφυγή αύξησης βάρους κατά τη διάρκεια των εορτών.

Open Close