Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Μπαλαμώτη Δ. Χριστίνα, Msc

Για το ίδιο θέμα κλήθηκα να μιλήσω στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER. Στις 31-02-10 στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύθηκε άρθρο μου για το ουρικό οξύ. Επιπλέον έχω αρθρογραφήσει στην τοπική εφημερίδα του Χαιδαρίου “Χαιδάρι Σήμερα” με θέμα τη συντήρηση, διατήρηση και απορρόφηση των βιταμινών από τα τρόφιμα. Ακόμη, συνεργάζομαι με την πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Τώρα» και με η δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου σε εβδομαδιαία βάση και παρουσιάζουμε διατροφικά θέματα. Τέλος αρθρογραφώ στη μηνιαία εφημερίδα «Παιδικός Σταθμός για Γονείς». Από τον Απρλίλιο του 2010 ξεκίνησε η συνεργασία μου με 2 νέα περιοδικά: το All About Health και το Natura NRG. Στο τελευταίο μάλιστα έχω αναλάβει 3 στήλες (τη θερμιδομέτρηση συνταγών, ένα μηνιαίο άρθρο διατροφής, το φρεσκολόγιο). Τον Απρίλιο του 2010 με πρωτοβουλιά του ΠΑ.ΣΥ.ΝΟΔ. ξεκίνησε η «Ομάδα Εργασίας για την Παχυσαρκία» με στόχο την δημιουργία ενημερωτικού υλικού για τα τμήματα Διατροφής των Ελληνικών Νοσοκομείων στην οποία και συμμετείχα. Από τον Μάιο του 2010 συνεργάζομαι με την μη κερδοσκοπική ιστοσελίδα www.eytrofia.gr στην οποία αναρτώνται διατροφικά άρθρα μου ενημερωτικού χαρακτήρα. Στις 13 και 14-11-10 υπήρξα εισηγήτρια σε δύο παρουσιάσεις στο Athens Trainers Fitness Forum 2010 που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Lydra Marriot στην Αθήνα με θέμα «Εγκυμοσύνη και Διατροφή» καθώς και «Συμπληρώματα Διατροφής: Πόσο ασφαλής είναι τελικά η χρήση τους». Στις 9-12-10 υπήρξα εισηγήτρια στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ανοσολογίας με θέμα «Διατροφή και Ανοσιακό Σύστημα» που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

Το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2011 – 2012 συνεχίζεται η συνεργασία μου ως επιστημονική συνεργάτιδα του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών (διδάσκουσα ΠΔ/ 407) με αντικείμενο την εκπαίδευση φοιτητών Διαιτολογίας στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης στις Κλινικές του Νοσοκομείου «Έλενα Βενιζέλου». Στις αρχές του έτους έλαβε χώρα η ίδρυση της 2ης Διαιτολογικής Μονάδας Dietnet με έδρα Λουκιανού 18 – Κολωνάκι, Αθήνα. Παράλληλα ξεκίνησε μεταξύ άλλων η συνεργασία μου με το ηλεκτρονικό περιοδικό realbeauty.gr της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Στις 18-5-11 παρακολούθησα στις Βρυξέλλες συνέδριο για τα γλυκαντικά που διοργάνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Γλυκαντικών (ISA, International Sweetener Assosiation).

Είμαι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων (Π.Σ.Δ.), μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσοκομειακών Διαιτολόγων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.Δ.) και μέλος του Συνδέσμου Υποτρόφων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Είμαι Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Διατροφικής Εταιρείας.

Συμμετέχω ενεργά στην Εβδομάδα Διατροφής που οργανώνει κάθε 2 χρόνια ο Π.Σ.Δ. με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για θέματα που αφορούν στη Διατροφή και Δημόσια Υγεία. Στα πλαίσια αυτής της Δράσης πραγματοποιούνται ομιλίες σε δήμους και σχολεία.

Συμμετέχω εθελοντικά στο ραδιομαραθώνιο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες που διοργανώνει κάθε χρόνο η πρώην Λαϊκή Τράπεζα (νυν Marfin – Egnatia Bank).

Ομιλώ απταίστως την Αγγλική γλώσσα και είμαι κάτοχος Proficiency με επάρκεια από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής.

Μπορώ να επεξεργαστώ ηλεκτρονικό κείμενο και βάση δεδομένων και να χειριστώ λογισμικό σε περιβάλλον Windows.

Πατήστε εδώ για να δείτε ποιές περιοχές εξυπηρετώ

Open Close