Φρούτα και λαχανικά: Ποια θα αγόραζε η διαιτολόγος;

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά;

Ποια θα επέλεγε η διαιτολόγος στο σούπερ μάρκετ;

Πως μπορούμε να επιλέξουμε τα πιο φρέσκα και πως θα τα ξεχωρίσουμε στο ράφι;

Οι απαντήσεις ακολουθούν …

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 3 μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, αφού τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν πλούσιες πηγές φυτικών ινών, μετάλλων και βιταμινών, αντιοξειδωτικών συστατικών και πολλών άλλων θρεπτικών συστατικών. Δεν μας παρέχουν όμως όλα τα είδη φρούτων και λαχανικών τις ίδιες βιταμίνες. Δείτε λοιπόν στην εκπομπή μας ποια είναι τα πιο θρεπτικά φρούτα και λαχανικά, πως θα τα επιλέξετε και τι ακριβώς μας συμβουλεύει η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Χριστίνα Μπαλαμώτη να προσέχουμε στις αγορές μας.

Γιατί πρέπει να επιλέγουμε φρέσκα;

Δυστυχώς οι βιταμίνες που βρίσκονται στα λαχανικά και τα φρούτα καταστρέφονται εύκολα καθώς μόλις κοπούν από το φυτό από το οποίο προέρχονται, αρχίζουν σιγά – σιγά να οξειδώνονται. Όσο λοιπόν πιο φρέσκα είναι, τόσο πιο πλούσια θα είναι σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον θα έχουν καλύτερη γεύση και πιο πλούσιο άρωμά.

Πως θα τα ξεχωρίσουμε;

Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε φρούτα και λαχανικά ώστε να επιλέξουμε τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα. Τα πιο σημαντικά από αυτά είναι το χρώμα, (πρέπει να έχουν ζωηρό χρώμα), το σχήμα και η εξωτερική τους εικόνα. Δεν είναι όμως τα μόνα πράγματα που πρέπει να κοιτάμε …

Για να τα μάθουμε όλα λοιπόν αποφασίσαμε να επισκεφτούμε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ με την κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο Χριστίνα Μπαλαμώτη που θα μας δείξει πώς να επιλέξουμε τα πιο φρέσκα και θρεπτικά φρούτα και λαχανικά. Στο βίντεο του Pathfinder μας αποκαλύπτει επίσης και πολλά άλλα χρήσιμα μυστικά για έξυπνες αγορές. Αποκτήστε όλες τις πολύτιμες γνώσεις που χρειάζεστε, ώστε την επόμενη φορά να πάτε στο σούπερ μάρκετ «διαβασμένοι».

Πηγή: http://news.pathfinder.gr/health/features/903787.html

Διαιτολογική Μονάδα Dietnet
Μπαλαμώτη Δ. Χριστίνα
Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Αριστούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*